Cine suntem?

Când Căsuța cu ghidușii era doar un gând, încercam să-mi imaginez un loc în care copiii să simtă că sunt înțeleși – în entuziasmul imprevizibil, în curiozitatea fără margini, în copleșitoarele emoții departe de părinți, în chicotelile lor molipsitoare și în tăcerile atât de grăitoare. Un spațiu în care să experimenteze, să se murdărească, să alerge și să danseze în propriul ritm.

Bună!

Sunt Alexandra Ciceoi, mămică de Clara și “mămică” a tuturor copiilor pe care îi găzduiesc în grădinița mea, Căsuța cu ghidușii.

De 15 ani sunt printre copii, totul începând cu un voluntariat într-o grădiniță din SUA, dar m-am îndrăgostit iremediabil de educație în cadrul unei grădinițe britanice din București. Atât de tare, încât am pus pe raft domeniul psihoterapiei cu adulți în care mă formasem și m-am dedicat copiilor prin profesia de educator.

Am lucrat în echipe diverse şi am crescut de la rolul de educator la cel de team leader, în cele din urmă ajungând manager educaţional. Astfel, am avut oportunitatea să cunosc diferite tipologii de copii şi să întâlnesc sute de părinţi.

Am creat acest loc magic ca un cumul al experienței de peste 15 ani pe care o am în lucrul cu copiii de toate vârstele și am pus în el multă energie, dragoste și pasiune pentru educația informala.

Ce vreau să iți povestesc azi despre activitatea mea din Căsuță?

🔹Studiile în psihologie, formarea în psihoterapia experiențială și în educația de tip britanic mi-au permis să înțeleg unicitatea fiecărui individ și importanța învățării empirice.
🔹La acestea, am adăugat elemente din psihologia pozitivă și am pus în centru starea de bine a copiilor.
🔹Punem accent pe învățarea prin JOC, pe muuuuultă joacă cu sens și oferim un mediu în care copilul este încurajat să ia decizii, să gândească, să pună întrebări, să fie curios.
🔹Relația cu natura, comunicarea non violentă, varietatea activităților pregătite și dezvoltarea socio-emoțională sunt principii esențiale în educația copiilor pe care îi avem în grijă.
🔹În Căsuță conectarea cu educatorul este extrem de valoroasă; în același timp, încurajăm experimentarea liberă și autenticitatea relațiilor.
🔹Suntem de părere că o educație timpurie de calitate reprezintă o bază solidă pe care copilul va putea construi mai departe. Credem în dovezile neuroștiințelor care dovedesc impactul experiențelor pozitive din copilăria timpurie pentru dezvoltarea viitorului adult.
🔹Copiii se dezvoltă la adevăratul lor potențial atunci când se simt fericiți și siguri de întreaga dragoste a adulților, iar activitatea noastră zilnică reflectă acest principiu ❤️❤️❤️.

Consider că primii ani de viață sunt cruciali pentru dezvoltarea holistică a copiilor și pun accentul pe toate formele de inteligenţă în vederea împlinirii potenţialului copiilor. De asemenea, cred că dincolo de inteligenţă, trebuie să creştem copii cu valori bune și puternice, cum ar fi iubirea, bunătatea, respectul, angajamentul, onestitatea și curajul, pentru a-i ghida în viața. Este ceea ce mi-am propus să facem la Căsuța cu ghidușii, prin pasiune și dragoste pentru copii, educatori informați în psihologia copilului și stadiile de dezvoltare ale acestuia. Vom urma modelul britanic în care m-am format și care mă reprezintă.

Deoarece conectarea cu copilul și parteneriatul dintre părinte și educator sunt extrem de valoroase pentru noi, te invit să ne faci o vizită în locația noastră prietenoasă pentru a ne cunoaște și a afla împreună daca ție și copilului tău vi se potrivește stilul nostru de educație.

Minunile zilnice din Căsuță se datorează acestor oameni implicați! ❤️
Ei înconjoară copiii cu iubire, cunoaștere și atenție, planifică activități concepute special pentru fiecare grupă de vârstă, dezbat strategii și metode educaționale diferite, creează un spațiu stimulativ în cadrul căruia copiii se pot dezvolta în ritmul propriu și urmăresc permanent progresul copiilor.
Iubim viața de educator, cu toate provocările ei ❤️!

Căsuța cu Ghidușii este mai mult decât o grădiniță!

Căsuța cu ghidușii este locul creat cu mult suflet, pentru suflete mici și mari, pe care îl umplem zi de zi cu multă dragoste, preocupare pentru bine și frumos. Aici copiii găsesc multă joacă experiențială, joacă senzorială, joacă afară, joacă cu sens și liberă, activități create pentru a le hrăni imaginația, mințile și simțurile.

Copiii au parte de adulți implicati și conectați la ei mereu, într-un mediu adaptat în funcție de personalitățile și nevoile celor mici, iar cea mai mare încântare pentru mine este să observ creșterea lor armonioasă ❤️.