Descoperă spațiul Căsuței cu Ghidușii

Copiii din Căsuța cu Ghidușii învață printr-o multitudine de moduri minunate: prin explorare liberă, împreună cu un partener, într-un grup de 3-4 copii sau în grupul complet. Uneori, vor avea parte de joacă pe grupuri diferite de vârstă pentru a învăța pe alții sau de la alții. Toate sălile au acces la dulapuri unde materialele sunt schimbate la fiecare 2-3 săptămâni, în funcție de interesul copiilor și utilizarea lor. Materialele sunt organizate pe grupe de vârstă și etichetate cu imagini și cuvinte.

Învățarea prin joc și explorare a mediului în educaţia timpurie este cea mai simplă, firească şi benefică modalitate prin care am reușit să aducem schimbări în dezvoltarea copiilor în plan acţional, atitudinal, cognitiv; acest lucru înseamnă acte de înțelegere, scheme logice de formare a deprinderilor, autonomie, apartenenţă la un grup social, strategii de gândire, motivație intrinsecă, stil creativ în abordarea sarcinilor de joc şi explorare, stare de bine, plăcerea de a se juca şi a-şi împărtăşi propriile păreri celorlalţi despre ceea ce au văzut, auzit sau simţit ❤️.

Oferindu-le copiilor o largă varietate de oportunități de învățare prin explorarea simțurilor în mod activ, încurajăm dezvoltarea creierului și formarea rețelelor neuronale. Astfel, aptitudinea copiilor de a rezolva sarcini mai complexe crește și susține progresul pe zonă cognitivă, a limbajului, a motricității grosiere cât și a abilităților sociale.

În Căsuță, invităm copiii la explorare, evităm frazele negative și le înlocuim cu unele pozitive, oferim alternative de comportament, încurajăm explorarea liberă, alegerile proprii, explicăm consecințele acțiunilor lor și le impunem limite acolo unde siguranța și bunăstarea lor sau a celorlalți este pusă în pericol.

Activitățile practice ocupă un loc important în educarea copiilor din Căsuță! Acestea dezvoltă deprinderi manuale, perseverența, atenția, independența în acțiune, dragostea pentru muncă și pentru produsul realizat, stimulează activitatea analitico-sintetică a scoarței cerebrale, educă gustul estetic și spiritul critic, stimulează încrederea în forțele proprii prin executarea unei sarcini în mod independent, iar starea de bine a copiilor noștri crește, crește, crește! ❤️

O zi în Căsuța cu Ghidușii

Rafturile din fiecare clasă se află la nivelul copiilor astfel încât materialele să fie accesibile tuturor copiilor pentru utilizare independentă. Educatorii selectează și utilizează materiale care încurajează explorarea, experimentarea și descoperirea. Copiii își aleg liber jucăriile.