Descoperă spațiul Căsuței cu Ghidușii

Copiii din Căsuța cu Ghidușii învață printr-o multitudine de moduri minunate: prin explorare liberă, împreună cu un partener, într-un grup de 3-4 copii sau în grupul complet. Uneori, vor avea parte de joacă pe grupuri diferite de vârstă pentru a învăța pe alții sau de la alții. Toate sălile au acces la dulapuri unde materialele sunt schimbate la fiecare 2-3 săptămâni, în funcție de interesul copiilor și utilizarea lor. Materialele sunt organizate pe grupe de vârstă și etichetate cu imagini și cuvinte.

Camera prieteniei

Spațiul în care se vor lua gustările și mesele. Este un spațiu pentru activități în grup mare – Cercul Prieteniei și joacă liberă.

Camera ideilor

Aici sunt mai multe zone diferite de învățare: bucătăria (zona de joc de rol și imaginație) și colțul de lectură pentru și mai multă imaginație în lumea gândurilor.

Camera artiștilor

Aici sunt zonele de învățare și materiale pentru explorarea diferitelor medii de exprimare artistică și creativă, artă, experiemente și măsuța luminoasă.

Camera explorării

Spațiu care susține gândirea logică și spațială; zonă de construcții; trenuleț; piste pentru mașinuțe.

Grădina

Care aduce câte un pic din toate zonele de învățare din interior, în spațiul de afară; zone de construcție, panouri busy boards; bucătărie, băncute, nisipar.

O zi în Căsuța cu Ghidușii

Rafturile din fiecare clasă se află la nivelul copiilor astfel încât materialele să fie accesibile tuturor copiilor pentru utilizare independentă. Educatorii selectează și utilizează materiale care încurajează explorarea, experimentarea și descoperirea. Copiii își aleg liber jucăriile.