Ce este Căsuța cu Ghidușii?

Căsuța cu Ghidușii este un centru educațional pentru copii cu vârste între 2 și 6 ani, cu predare bilingvă română-engleză, bazată pe două curricule care vor fi derulate în paralel: Early Years Foundation Stage și Curricula de Well-Being (Stare de bine).

Obiectivul nostru este de a promova educația timpurie prin oferirea de activități educaționale, senzoriale și experiențiale. Aici, copiii au parte de un cadru în care se pot dezvolta în ritmul lor natural, respectând etapele de dezvoltare recunoscute, specifice copiilor.

În Căsuță, creăm experiențe de învățare centrate pe nevoile si capacitățile copilului.
Învățarea centrată în jurul intereselor copilului este naturală, pornită din curiozitate. Fiind stăpân pe propria învățare, copilul deprinde plăcerea de a învăța și în felul acesta își dezvoltă abilitatea esențială de a învăța pe tot parcursul vieții.

Educatorul din Căsuță se concentrează pe proces și nu pe rezultate.

Educatorul din Căsuță este alături de copii pentru a stârni și a menține entuziasmul acestora de a fi stăpâni pe propria învățare.

Educatorul din Căsuță este conectat la nevoile copilului și îi răspunde cu blândețe, empatie și îi oferă siguranța și ghidajul de care acesta are nevoie pentru a învață.

Educatorul din Căsuță are obiective bine stabilite și urmărește evoluția copilului, fiind totodată creator de relații pozitive în rândul grupului, deoarece noi suntem de părere că se învață cel mai bine prin interacțiunea cu alți copii ❤️❤️❤️.

Programul nostru educațional este inspirat din psihologia pozitivă și are în centrul său starea de bine a copiilor, dar mai ales a educatorilor noștri.

Un adult fericit și echilibrat transmite un model sănătos de încredere în sine, de gestionare a emoțiilor și de relaționare.

Dacă educatorii lucrează la creșterea lor constantă și la dezvoltarea proprie, atunci atmosfera creată pentru copii este una de învațare relaxată, iubire hrănitoare, acceptare și conștientizare a principalelor valori din educație.

Un copil fericit învață cu ușurință, se bucură de relații pozitive și de o stimă de sine ridicată.

Nevoia de atașament este chiar mai importantă decât cea de hrană la copii, lipsa conectării ducând la numeroase probleme de adaptare și relaționare cu sine și cu ceilalți.

În Căsuță, răspundem nevoii copiilor de conectare, transmitem mesajul că ei contează, că sunt importanți și iubiți. Petrecem “timp special” în grupuri mici, empatizăm, râdem, gestionăm emoții, ne jucăm, dansăm, povestim, construim o stimă de sine sănătoasă, încurajăm colaborarea, dezbatem tematici valoroase, astfel completând efortul fiecărei familii de a crește copii echilibrați!

Misiunea noastră

Misiunea noastră este de a crea un spațiu si activități educaționale în care copiii se simt liberi și încrezători, își cresc stima de sine, sunt plini de energie, curiozitate și entuziasm. De asemenea de a dezvolta abilități academice referitoare la limbaj, operaţii matematice, limba engleză alături de inteligenţa emoţională, socială, kinestezică, naturală sau muzicală.